Vask og pleje af din kjole

Enkle trin for optimal pleje af din kjole

Hvis du har brug for at friske din kjole op, skal du hænge kjolen i badeværelset, hvor du tager et brusebad (ikke i brusebadet), og dampen fra dit varme brusebad vil rette stoffet op og løfte stoffets fibre for et frisk udseende.

Du kan også sætte damp på dit strygejern og forsigtigt holde jernet ca. 20 cm fra kjolen og lade dampen røre ved kjolen for at løfte fibrene og glatte kjolen.

Stryg aldrig hårdt og direkte på stoffet. Det vil lægge stoffibrene ned og vil få sømmene til at vises sig gennem stoffet.

Hvis nødvendigt, anbefales det at stryge med meget let hånd.

Luftning af din kjole vil også friske din kjole op og er en fantastisk måde at mindske vask.

Fjern mindre pletter med en ren, hvid fugtig klud. Undgå meget hårdt gnidning for at undgå pilling og beskadigelse af stoffibre.

Vask din kjole på uld/silkeprogram – hvilket betyder at tromlen har få vendinger med nok vand, så stoffet vil være i stand til at flyde. Prop derfor ikke for meget tøj i tromlen, da det ellers efterlader folder, der er vanskelige at fjerne.

Vask altid din kjole med vrangen ud, og luk altid lynlåsen, så den ikke beskadiger stoffet under vask.

Da skåneprogrammer ikke har et højt antal centrifugeringer, vil kjolen være ganske våd, når den tages ud af maskinen. Hæng din kjole til tørre på en bøjle med brede “skuldre” for at undgå mærker på kjolen.

Der må kun bruges vaskemiddel til uld/silke uden enzymer. Ellers ødelægger du de naturlige fibres opbygning i uldet, hvorved stoffet kommer til at se mat og kedeligt ud.

Brug altid den rigtige mængde vaskemiddel for at undgå at overbelaste miljøet.

Og se også efter den miljøvenlige mærkning af vaskemiddel for at gøre en forskel for at holde vores natur ren.